2011. február 19., szombat

ess eső

tegnap annak ellenére, hogy esett, végre kimozdultunk. bevallom nem jövök lázba az esőben való sétálás gondolatától, és szívesebben választom a jól bejáratott otthonmaradást. Moritzcal, a német lakótársammal lementünk az óceánpartra (Lisszabonból kb. fél óra kocsival/busszal/vonattal).


A norvég lányok szörfórát vettek, és gondoltuk megnézzük őket, meg ha jók a hullámok, Moritz is megy egyet. Én még várok a szörfórákkal - egyrészt amíg megjön az ösztöndíj, másrészt amíg egy kicsit melegebb lesz. De tegnap, ahogy láttam a többieket szörfözni (vagy inkább a vízben szenvedni), teljesen belelkesültem! csak türelem...:)


A szörfözés errefelé igen népszerű, van külön erasmusosoknak szervezett tanfolyam is, korrekt áron (80 euró 10 óra, minden cuccal együtt). Carcavelos után átnéztünk Cascais-ba.

Cascais (kb. 30 km-re Lisszabontól) igazi turistaparadicsom szép időben, a part mellett sorra kis éttermek, kávézók sorakoznak, a környék tele van villákkal (az árak persze a turistákhoz igazodnak). Általában Sintra vagy Cascais az első hétvégi program a Lisszabonban tartózkodóknak: a hely szép, Cascaisban ott az óceán, Sintrában pedig a kastélyok, jókat lehet sétálni, meg enni. (Sintrában még nem jártam, de kb. már egy hónapja tervezzük..) 

+ Cascaisban a vasútállomásnál ingyen lehet bicót bérelni, legközelebb, ha süt a nap, bérlünk egyet, és elnézünk valamerre a parton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése